Μαλακό, κρεμώδες, τυρί από παραδοσιακό αγελαδινό γάλα. Έχει ένα κρεμώδες εσωτερικό με απαλό, ανθισμένο, βρώσιμο φλοιό. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Απολαμβάνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο από φρούτα, ξηρούς καρπούς, φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού και κράκερ. Παράγεται στη γαλλική περιοχή Brie από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, δίνοντας βουτυράτο άρωμα και πλούσια, έντονη γεύση.