Η φλωρινέλα είναι ένα τυρί από ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα που βόσκουν ελεύθερα στα ορεινά της περιφέρειας. Είναι ένα ημίσκληρο τυρί σε κυλινδρικό σχήμα που καταναλώνεται μόνο ψημένη στο τηγάνι ή στη σχάρα, και μάλιστα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, αφού η δική της είναι αρκετή για να δημιουργήσει μια χρυσαφένια κρούστα μέσα σε 2 λεπτά!
Πρόταση απόλαυσης!
Κόβουμε την φλωρινέλα σε φέτες (περίπου 1 εκ.) και ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 30 δευτ. μέχρι να ροδίσει , χωρίς λάδι και χωρίς αλεύρι. Σερβίρουμε κατευθείαν . Μπορεί να συνοδευτεί με μαρμελάδα φράουλα ή γλυκό του κου