Κίτρινο και ιδιαίτερο, τοκαλαμποκάλευροπροέρχεται από το ενδοσπέρμιο του καλαμποκιού. Είναι αλεύρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για αυτό και οι ζύμες του δεν έχουν καθόλου ελαστικότητα και δίνουν βαριά προϊόντα αλλά πολύ γευστικά. Δημιουργείστε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, από ψωμί καλαμποκιού έως πίτες, κρέμες, ραβανί και ό,τι άλλο σας εμπνεύσει ο καρπός του. Κατάλληλο για ψωμί καλαμποκιού, κέικ καλαμποκιού, muffins καλαμποκιού, κριτσίνια κ.α.